Kako Odbiti Klijenta

Sadržaj:

Kako Odbiti Klijenta
Kako Odbiti Klijenta

Video: Kako Odbiti Klijenta

Video: Kako Odbiti Klijenta
Video: Как заработать серебра за 20 минут в standoff 2 2024, Svibanj
Anonim

Pružanje klijenta je teško, ali često jednostavno vitalno. Kako to učiniti da se osoba ne uvrijedi i ne održi partnerski odnos s njom? Slijedite nekoliko jednostavnih, ali snažnih pravila.

Odbiti kupca nije lako
Odbiti kupca nije lako

Upute

Korak 1

Nemojte odmah reći ne. Prvo pitajte klijenta zašto to želi. Ne pitajte samo, samo pitajte. Objašnjavajući vam svoju želju, klijent može shvatiti da je ponuda neuspješna. Ako se ne dogodi, kratko i jasno recite "ne".

Korak 2

Ne pravite dugotrajnu predigru u nadi da će klijent to shvatiti. Samo recite "ovo nije moguće". Pričekajte reakciju klijenta. Neka govori, ne prekidajte ga, slušajte u tišini.

3. korak

Ako klijentu vaše odbijanje nije bilo lako, napravite korak naprijed: "Shvaćam da ste uzrujani, pokušajmo zajedno pronaći rješenje." Ako je klijent miran zbog odbijanja, prijeđite na sljedeću temu, ali obično ljudima ne smeta da poslušaju vaše prijedloge. Objasnite svoj stav. Istodobno, nemojte se opravdavati, nemojte se ispričavati, na ovaj način pokazujete svoju pogrešnost i nesigurnost.

4. korak

Predložite rješenja problema. Obično objema stranama odgovara izlaz koji proizlazi iz zajedničke pretrage.

Korak 5

Predlažemo da iz svog govora izuzmete neke riječi i zamijenite ih uspješnijima. Prvi stupac sadrži neželjene riječi i fraze, drugi sadrži preporučene sinonime. Oprostite, hvala.

Ali također.

Ne znam - saznat ću.

Ne razumijete - stavio sam netočno.

Nisam ja kriv, ali moje kolege - osobno ću se pobrinuti za ovo.

Trebali ste - razumijem zašto …

Varate se - pojasnite i sjetite se da klijent nije nezadovoljan vama, već trenutnom situacijom, što znači da će izlazak iz nje ukloniti sve probleme.

Preporučeni: