Kako Prodati Olovku

Sadržaj:

Kako Prodati Olovku
Kako Prodati Olovku

Video: Kako Prodati Olovku

Video: Kako Prodati Olovku
Video: Kako prodati bilo šta bilo kome 2024, Svibanj
Anonim

Problem prodaje olovke koristi se u intervjuima prilikom zapošljavanja prodajnog osoblja. Olovka je jednostavan predmet, tako da ispitanik ne može pohvaliti svoje izvrsne kvalitete. Da biste odmah prodali olovku nekome u intervjuu, morate smisliti nešto originalno.

Kako prodati olovku
Kako prodati olovku

Upute

Korak 1

Doznajte nešto o sugovorniku. Možete pitati o djeci, poslu, poslu, odmoru. Tema razgovora nije toliko važna. Neznanac sjedi ispred vas i gleda kako prodajete olovku. A čini se da ste zaboravili na olovku. Postavite osobi pitanja, ali imajte na umu da zatvorena pitanja zahtijevaju kratak odgovor - da ili ne. I trebate nagovoriti sugovornika da razgovara. Pitajte na takav način da izbjegavate jednosložne odgovore s njegove strane.

Korak 2

Otkrijte probleme. Budite pristojni, pristanite, klimajte glavom, pokažite iskreno zanimanje za život vašeg sugovornika. Recite nešto slično iz svog života, ali nemojte se previše zanositi. Svrha razgovora je saznati koje probleme osoba ima.

3. korak

Pitajte što bi se dogodilo da se problemi riješe. Ovo se pitanje može postupno izražavati različitim riječima. Sugovornik tijekom razgovora možda neće pogoditi kamo vodite. Vaš je zadatak natjerati osobu da razgovara tako da kaže ono što joj je važno. Kad to izgovori naglas, onda se uvjeri da je u pravu. Ništa ne namećete, ne prodajete ništa.

4. korak

Otkrijte kako riješiti probleme olovkom. Ovdje je potrebno razmišljanje izvan okvira. Olovka se može vezati za bilo koji problem. Samo trebaš smisliti kako to učiniti. Držite ovaj cilj ispred sebe tijekom razgovora. Što vam je slika jasnija, to će se sugovorniku pojaviti bolja pitanja i što će detaljnije o svemu reći, osjećajući se zainteresiranim.

Korak 5

Predložite rješenje bez navođenja cijene olovke. Osoba je sama izrazila problem, potvrdila njegovu važnost. Logično je da će biti znatiželjan prema vašem prijedlogu. To će razgovor glatko prevesti u olovku.

Preporučeni: